Astăzi am fost întrebat care este mesajul meu pentru tineri. Tot astăzi mi-a revenit cheful de scris. Rezultatul îl găsiţi mai jos.

Cred că în viaţă este vorba despre experienţe, ele fiind cele care ne dezvoltă diverse abilităţi necesare supravieţurii şi care ne învaţă cum să ne comportăm în relaţiile sociale şi implicit în societate. Multe argumente clare şi frumoase aduce empirismul în acestă idee.

Momentul în care ai curajul să răspunzi cu DA la o întrebare care îţi solicită implicarea în ceva, este momentul care îţi responsabilizează viaţa cu privire la acel ceva. Este în acelaşi timp un moment magic care marchează începutul unei experienţe de dezvoltare personală. Cred cu tărie că tinerii din zilele noastre au nevoie de cât mai multe activităţi şi implicit experienţe, care să îi formeze pentru a deveni adulţii de succes din viitorul apropiat. Cu cât ne afundăm mai mult în digitalizarea acţiunilor noastre, cu atât mai mult calitatea unei experienţe scade: emoţiile trăite se reduc, sentimentele se împărtăşesc fiind singuri în cameră, iar deciziile stau într-un ENTER. Curajul de a închide monitorul –în situaţiile în care acest fapt este posibil- şi de a ne asuma mai multe trăiri fizice şi mai puţine virtual se regăseşte în fiecare, însă el este doar o alegere personală. Un lucru este cert pentru mine. Acela că prefer să aud sunetul inimii bătând cu disperare în piept, în locul sunetului făcut la apăsarea butoanelor inscripţionate cu litere.

Mesajul meu pentru tineri este următorul: “Spuneţi DA. Spuneţi-o şi mai des oportunităţilor non-virtuale! Nu există experienţe negative sau pozitive, ci doar experienţe care vă învaţă dacă sunteţi atenţi!”