O călătorie în trecut, în viitor şi peste generaţii!

Finalul implicării active în organizaţia AIESEC vine la pachet cu o conferinţă numită Leaders of Tomorrow menită să facă tranziţia dintre “voluntariat” şi mediul corporate sau antreprenoriat.

De la cum să îţi transpui în CV experienţa de voluntar într-o organizaţie pentru a fi înţeleasă de companiile multi-naţionale, la cum să devii antreprenor este o cale lungă, iar în mijlocul ei se află alte multe oportuniţăţi, bariere şi alegeri pe care le ai de făcut; Leaders of Tomorrow a sumarizat acest drum.

Avantajul participării la acest eveniment, defăşurat pe parcursul a 3 zile, a fost constituit din simulările interviurilor de grup şi individuale în cadrul companiilor, unde participanţii au primit feedback atât pe cum s-au descurcat la interviu şi ce competenţe caută ei într-un potenţial angajat, cât şi cum pot deveni mai buni pe viitor pentru a avea o şansă mai mare în faţa celorlaţi competiori.

De asemenea, un alt avantaj enorm au fost studiile de caz similare cu provocările reale pe care le întâmpină marile corporaţii zilnic, unde participanţii au lucrat în echipe încercând să rezolve prin prisma lor situaţiile, la final având parte de consultanţă din partea companiilor.

Un alt deliciu al conferinţei a fost creat de tinerii de acolo prin nivelul conversaţiilor purtate între ei. În timpul pauzelor, voluntar sau involuntar asistai la diferite discuţii despre cum vrea fiecare să schimbe şi să construiască o Românie mai bună. Sunt absolut sigur că ţara va fi pe mâini bune în viitorul apropiat.

Târgul de oportunităţi din cadrul conferinţei a demonstrat câ în România există foarte multe oportunităţi de angajare, în special pentru tinerii cu potenţial, doar că trebuie să ştii unde să le cauţi.

Aici găseşti câteva oferte de stagii de practică în companiile multi-naţionale care au fost prezente la eveniment:

Nu în ultimul rând câţiva antreprenori de succes din ţară au surprins participanţii prin poveştile şi sfaturile lor, îndemnâdu-i să aibă curaj, să-şi definească scopul propriei vieţi, să-şi găsească pasiunea şi valorile şi să nu se oprească niciodată din drum.

Afirm cu mândrie că Leaders of Tomorrow a fost pentru mine o călătorie personală în trecut, unde mi-am reamintit tot ceea ce am făcut până acum; în viitor, unde mi-am întârit convingerile cu privire la visurile mele; şi peste generaţii, unde mi-am dat seama de ceea ce vreau să las în urmă.